Over Traindevie

Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt. Wie de diagnose ‘voedsel-intolerantie of allergie’ krijgt, ziet de wereld een stukje kleiner worden en vele producten zijn voortaan uit den boze. Gezellig tafelen in een restaurant wordt ineens iets waar je bewust over na moet denken, en dat geldt ook voor een lekkernij tussendoor.

Dan ontdek je geen uitzondering te zijn: officieel heeft tussen de 1 en 3 % van de Nederlandse bevolking te maken met een voedselallergie of voedselintolerantie. Daarmee lijkt het een probleem van een kleine minderheid te zijn, maar niets is minder waar: dit is slechts het topje van de ijsberg.

Het werkelijke aantal mensen met een vorm van voedselovergevoeligheid, ligt waarschijnlijk nog een heel stuk hoger. Een juiste diagnose ontbreekt nogal eens, velen weten niet eens ‘waar die klachten toch vandaan komen’. De schattingen van wetenschappers lopen uiteen van 20 tot 30% van de bevolking in West-Europa. Dat aantal neemt alleen maar toe. Dit is dus een groeiend probleem waar velen last van hebben, maar waarom zijn er dan zo weinig veilige alternatieven?

 

lees verder

Waarom we doen wat we doen

Nadat Coeliakie en Gluten intolerantie was gediagnosticeerd in onze familie ondervonden we dat winkelketens handig inspelen op de vraag met een assortiment aan glutenvrije producten. Helaas zijn het steeds dezelfde merken, voorverpakt en vol houdbaarheid additieven, die zowel de glutenvrije consument als de horecazaak in huis haalt.

Uit persoonlijke betrokkenheid en omdat we allemaal graag willen genieten van lekker en veilig eten hebben we besloten, als ervaringsdeskundigen, om exclusief te gaan samenwerken met serieuze en begane bakkers, koks en voedingsdeskundigen met als missie de verkoop en distributie van ambachtelijk geproduceerde glutenvrije voedings producten.

Zo hopen wij jullie leven net iets makkelijker te maken en rest ons enkel nog te zeggen: geniet en eetsmakelijk!

 

We geven iedereen de mogelijkheid om van onze producten te genieten

We verzenden jou bestelling van brood, kleine broodjes, koeken, taartjes en meer in samenwerking met PostNL naar jou thuis. De producten worden vers geleverd en kunnen worden ingevroren zodat je kan genieten wanneer jij dat wil.