fbpx

Recept voor glutenvrije hamburgers

Recept voor glutenvrije hamburgers

Benodigdheden:
800 g rundergehakt, van halslappen
1 grote rode ui, in ringen
1 scheutje wittewijnazijn
4-8 plakjes bacon of ontbijtspek
4 tl. glutenvrije mosterd
Tabasco-chipotlesaus
4 dunne plakjes Red Leicester-kaas
4 glutenvrije burgerbroodjes met sesamzaadjes (Traindevie)
2 grote augurken, in plakjes
4 tl. glutenvrije ketchup (Traindevie)

Voor de burgersaus:
¼ krop ijsbergsla
2 el. mayonaise (De Échte Mayonaise van Calvé)
1 el. glutenvrije ketchup (Traindevie)
1 tl. Tabasco-chipotlesaus
1 tl. Lea & Perrins worcestersaus
desgewenst: 1 tl. brandy of bourbon

Recept: 
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties, draai er met vochtige handen balletjes van en druk de balletjes plat tot een diameter van ongeveer 12 cm, of zo’n 2 cm meer dan de diameter van je broodjes. Leg ze op een ingevette plaat en zet ze even in de koelkast.

Maak de uiringen in een kom aan met de azijn en zeezout. Snijd de sla in smalle reepjes, mix ze in een kom met de rest van de ingrediënten en maak de saus op smaak af.

Vet je burgers in met olie en kruid ze met peper en zout. Leg de burgers in een koekepan, druk ze aan met een spatel en leg de helft van de bacon in een 2e pan. Keer de burgers na 1 min. om en kwast de gebakken kant in met ½ tl. mosterd en een scheutje Tabasco. Keer de burgers na 1 min. opnieuw om en kwast de andere kant ook in op dezelfde manier. Laat de burgers nog 1 min. bakken en leg er dan de plakjes bacon en een plakje kaas op. Giet een heel klein scheutje water in de pan en zet 30 sec. een hittebestendige kom over de burgers heen om de kaas te laten smelten. Rooster intussen de broodjes in het vet van de bacon tot klaar zijn.

Smeer de bodem van het broodje in met een kwart van de burgersaus en leg hier de bacon, kaas en een kwart van de uitjes en augurkjes op. Besmeer de bovenste helft van het broodje met ketchup en druk hem stevig op de onderste helft. Klaar!

Bron: Jamie Oliver