Recept van de maand: PANZANELLA

Panzanella

Laat jouw voedingspatroon niet beperkt worden door jouw glutenintolerantie! Wij zullen elke maand een recept posten zodat u steeds kan genieten van overheerlijke maaltijden die passen binnen uw glutendieet. Deze maand beginnen we met een gezonde Panzanella.

Panzanella is één van onze favoriete koude gerechten uit de Italiaanse keuken. De combinatie van verse groenten en onze glutenvrije producten zorgen een streling van de smaakpapillen.
Keukenschort en koksmuts klaar? We beginnen eraan!

RECEPT:

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • glutenvrije broodjes die jij het lekkerst vindt. Je kan bijvoorbeeld een bruin meergranen stokbroodje nemen.
  • Handvol kerstomaatjes
  • 1 grote coeur de boeuf tomaat
  • 200 gr feta
  • 20 tal kappertjes of appelkappers
  • Verse basilicum
  • Kruiden naar eigen smaak : oregano, tijm, gedroogde basilicum, …
  • Ik gebruikte kruidenzout met basilicum en olijven.
  • Goede scheut olijfolie
  • Peper en zout

BEREIDING :

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm of bak de broodjes knapperig en verscheur of snij de broodjes in stukken. Verdeel de stukken brood in een ovenvaste schaal en besprenkel met olijfolie en de kruiden naar wens.
  • Plaats in de oven voor een kwartiertje.
  • Spoel de tomaten en halveer de kerstomaatjes. En snijd de coeur de boeuf tomaat in fijne plakken. Verdeel de tomaten op een mooie schaal en brokkel de feta erover. Dresseer de kappertjes bovenop.
  • Voeg 3 el olijfolie samen met 1 el van het sap van de kappertjes over de tomaten.
  • Kruid af met peper, zout en de verse basilicum.
  • Haal het geroosterde brood uit de oven en dresseer bovenop de salade.

Zo maak je in een mum van tijd een lekkere Panzanella!
Deze gerechten worden samengesteld en bereid door A pinch of Odelle. voor meer glutenvrije recepten kan je steeds een kijkje nemen op haar website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *