GLUTENVRIJE GAZPACHO

GLUTENVRIJE GAZPACHO – RECEPT VAN DE MAAND

We horen van velen dat hun eetlust een heel pak minder is met dit warme weer! Daarom denken we dat deze verfrissende glutenvrije gazpacho, boordevol vitamines bij jullie er wel in gaat. Dit is een recept voor een glutenvrije variant van de echte gazpacho waar eigenlijk heel wat brood in verwerkt wordt. Ook is de knoflook vervangen door knoflookolie voor de gevoelige buikjes van de “Fodmappers” onder ons.

RECEPT:

Wat heb je nodig voor 4 personen :

  • 5 sneden glutenvrij brood
  • 1 komkommer
  • 4 trostomaten
  • 1 rode paprika & 1 gele paprika
  • 1 chilipeper ( fijngesnipperd )
  • 1 ui (fijngesnipperd )
  • 400gr tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 4 el knoflookolie
  • Verse basilicum
  • Peper & zout

Bereiding :

  • Pel en snipper de ui fijn. Snijd de chilipeper overlangs, haal de zaadlijst eruit en snipper fijn.
  • Spoel alle groenten zorgvuldig en dep droog.
  • Snij 1 1/2 paprika zonder de zaadlijst in grove stukken, de andere halve paprika snij je in kleine blokjes voor de garnering achteraf.
  • Schil de komkommer en snij 3/4 de in grove stukken, 1/4 de in kleine blokjes zoals de paprika & hou aan de kant voor de afwerking.
  • Halveer de tomaten en haal er de pitjes en het vruchtvlees uit.
  • Meng de ui, paprika, komkommer en de tomaten met de lookolie en de tomatencoulis in een grote schaal.
  • Snij van 3 sneden brood de korsten eraf en verscheur het brood in stukken en voeg toe bij de groenten. Besprenkel met nog een scheut olijfolie en kruid of met peper en zout.
  • Dek de schaal af met vershoudfolie en plaats minimum 3 uren in de koelkast.
  • Je kan dit ook de avond voordien klaarzetten zodat dit een hele nacht kan trekken, het brood goed kan weken, want dit zorgt voor de binding.
  • Versnijd de 2 overgebleven sneden brood in blokjes, verdeel in een ovenbestendig schaal. Besprenkel met olijfolie en gedroogde basilicum. Plaats voor een vijftiental minuten in de oven op 180 graden.
  • Haal de groenten uit de koelkast en voeg een schep toe in de blender. Pureer en voeg nog een schep van de groenten toe. Herhaal tot je een glad mengsel bekomt.
  • Proef, kruid af met peper en zout naar smaak en mix alles nog eenmaal goed door.
  • Je kan ervoor kiezen om de gazpacho te serveren als een dikke soep. Heb je liever een fijne gladde soep dan kan je de gazpacho door een zeef halen.
  • Verdeel de gazpacho in glaasjes of kommetjes, werk af met de brunoise van paprika en komkommer, paar druppeltjes olijfolie, de verse basilicum en de glutenvrije broodcroutons.

Eet Smakelijk!

Producten uit onze webshop voor onze glutenvrije gazpacho.

Deze gerechten worden samengesteld en bereid door A pinch of Odelle. Voor meer glutenvrije recepten kan je steeds een kijkje nemen op haar website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *