fbpx

Glutenvrijemarkt Hoeve Ravenstein was een succes!

De kraam van TRAINDEVIE werd drukbezocht.

Op de glutenvrijemarkt van Hoeve Ravenstein kunnen coeliakie-patiënten boodschappen doen zonder zorgen. Vroeger was er niet zoveel aanbod aan glutenvrije producten. Je kreeg een rijstwafel met kaas en dat was het, aldus Myrthe van Keulen die de stand van traindevie bemand. Het assortiment van traindevie is heel groot en bestaat uit vers gebakken glutenvrij brood en banket. Traindevie producten zijn altijd glutenvrij en vaak ook lactosevrij en melkvrij. Traindevie levert elke 2 weken vers en ambachtelijk brood en banket via de afhaalpunten of via pakketpost bij de mensen thuis. Mensen met coeliakie of gluten intolerantie zijn gewend om een voorraad glutenvrije producten in huis te hebben. Het brood van traindevie is gesneden zodat er gemakkelijk voor het ontbijt of lunch de juiste hoeveelheid sneetjes uit de vriezer kunnen worden gepakt. Voor bewaaradviezen klik je hier.

Glutenvrije boodschappen

Boodschappen is nog steeds een monsterklus. Mensen met coeliakie of gluten-intolerantie zie je dan ook altijd etiketten lezen en pas sinds 2014 moet daar verplicht op staan of er wel of geen gluten in zitten. Wat er toen al glutenvrij was, was meestal niet te eten. Traindevie levert écht lekker glutenvrij brood en banket. We maken onze klanten iedere keer weer blij als hun bestelling is afgeleverd en dat vinden we echt heel fijn, aldus Myrthe.

Traindevie laat zien dat er wat dat betreft veel veranderd is in positieve zin. Het assortiment is heel groot en de klanten kunnen kiezen uit verse en ambachtelijke glutenvrije producten die ook nog eens lekker zijn. Via de webshop kan de klant kiezen uit meer dan 160 glutenvrije, lactosevrij en melkvrije producten.

Glutenvrije bakkerij

De bakkers van traindevie werken sinds dit jaar in een gloednieuwe grote glutenvrije bakkerij. Omdat er uitsluitend glutenvrij wordt gebakken is er geen kans op kruisbesmetting is. Normale broodbakkers kunnen daarom geen glutenvrij brood bakken. Het productieproces is wel duurder vanwege de glutenvrije ingrediënten, de glutenvrije bakkerij en het kleinschalig productie proces.

Kruimel is al funest

Want een kruimel brood met gluten kan al leiden tot aantasting van de darmen en diarree of ergere klachten. Het stoort ons wel dat mensen het wel eens als een hip dieet benoemen. Coeliakie is echt een auto-immuunziekte waar je de rest van je leven niet meer vanaf komt.