fbpx

Wat is glutenvrij brood?

Traindevie glutenvrij brood

In de glutenvrije webshop van traindevie vindt je heel veel glutenvrij brood en kleine broodjes maar ook koffiekoeken, gebak en taart. De producten zijn allemaal glutenvrij en ook heel veel glutenvrije producten zijn lactose vrij en melkvrij.

Glutenvrij brood en banket is geschikt voor mensen met coeliakie of gluten-intolerantie, in plaats van gewoon brood. Het glutenvrij brood kan gemaakt zijn van glutenvrije graansoorten van nature. We kennen bijvoorbeeld de volgende glutenvrije graansoorten: Teff, boekweit, haver, rijst, mais, quinoa, gierst, sorghum of tapioca. Ook foniomeel, sojameel, kastanjemeel en meel van kikkerwten zijn van nature glutenvrij.

Let wel op bij aankoop van deze verschillende meelsoorten dat er “glutenvrij” op de verpakking staat. Het meel van deze granen zou kunnen verontreinigd zijn met tarwe tijdens de verwerking of productie. Dit is vaak het geval bij haver of boekweit. 
Er bestaan ook producten met ingrediënten die “glutenvrij zijn gemaakt” . De gluten zijn zogezegd uit het product gewassen. Dit zijn bijvoorbeeld tarwe of gerst. Een voorbeeld van zo’n product is tarwezetmeel. Glutenvrije tarwezetmeel bevat nagenoeg geen gluten meer.

Bron: Brood.net