fbpx

Glutenvrije ingredienten

Hoe we de smaak te pakken kregen

Glutenintolerantie? We weten heel goed wat het inhoud en beseffen welke uitdagingen het met zich meebrengt. Ook een van onze collega’s is glutenintolerant en ondervindt dagelijks hoe moeilijk het is om zowel thuis als buitenshuis lekker én glutenvrij te eten. Het aanbod aan verse allergeenvrije voeding is namelijk nog heel beperkt en de plekken in de buurt waar je met een veilig gevoel kan gaan eten, kan je vaak op één hand tellen.

En net daarom gaan wij voortdurend op zoek naar nieuwe, lekkere en traditioneel smakende glutenvrije ingrediënten die we steeds op een artisanale en zorgzame manier bereiden. Zo proberen we voor zoveel mogelijk producten een lekker en vers alternatief te bieden en ervoor te zorgen dat coeliakiepatiënten met een gerust hart een hapje kunnen eten of gaan eten, altijd en overal.

Brood zonder gluten

Mensen met coeliakie en gluten intolerantie moeten, in plaats van gewoon brood, glutenvrij brood eten. Glutenvrij brood kan gemaakt zijn van graansoorten die van nature glutenvrij zijn zoals: boekweit, rijst, haver, quinoa, gierst, amaranth, teff, tapioca, sorghum of maïs. Ook sojameel, kastanjemeel en kikkererwtenmeel zijn glutenvrij.

Smaakvol glutenvrij brood

De bakker van traindevie bakt smaakvol en lekker glutenvrijbrood. Alle glutenvrije producten van traindevie zijn voorzien van een duidelijk etiket met ingredienten. In de webshop staan de ingredienten ook op elke productpagina vermeld. Klik hier de naar bewaaradviezen.

Allergenen filter

Alle producten van traindevie zijn glutenvrij. Er bestaan naast glutenallergie andere allergenen. Indien het glutenvrije product van traindevie andere allergenen bevat dan staan deze dik gedrukt op het product etiket. Traindevie hanteert de allergenen lijst die is voorgeschreven in de EU. Traindevie heeft ook een glutenvrij én lactosevrij én melkvrij assortiment.

In de glutenvrijewebshop van traindevie vindt je de “allergenen filter”. Je kan hier glutenvrije producten met bepaalde allergenen op filteren. Het werkt heel eenvoudig. klik de allergenen aan die je niet mag hebben en klik daarna op filter. De glutenvrije webshop van traindevie laat dan de producten zien die je wel mag hebben. Het altijd verstandig om de product ingredienten extra te checken.

Glutenvrije E-nummers

“E-nummers zijn niets meer of minder dan een lijst met goedgekeurde additieven. Geur- en smaakstoffen hebben géén E-nummer, kleurstoffen wel. De E-nummers zijn in de voeding het meest onderzocht. Als er al beperkingen zijn, dan is de kans bijna nihil dat je als gewone consument over de toegelaten marges gaat.”

Neem bijvoorbeeld benzoëzuur. Dat heeft een slechte naam, maar cranberry’s bevatten van nature heel veel benzoëzuur en het zit ook in parfums en crèmes. Vaak denken mensen dat E-nummers alleen chemisch zijn, maar 80 procent van alle E-nummers zit van nature al in voeding. Voedsel is namelijk honderd procent chemie.”

“Weet je dat in één tomaat, biologisch of niet, al tien tot vijftien E-nummers zitten! Dagelijks krijgen we met onze voeding zo’n 5 à 10 gram aan stoffen met een E-nummer binnen, ook al eet je helemaal geen bewerkte producten. Dus mensen die zeggen dat ze absoluut geen E-nummers willen eten, zijn veroordeeld tot het drinken van water en het eten van zout en suiker. Maar of je het daar lang op volhoudt?”
http://www.food-info.net/

Onze Bakker bakt speciaal voor jouw!

De bakker van Traindevie bakt speciaal voor jou héérlijk glutenvrij en vaak ook lactosevrij en melkvrij ambachtelijke brood en banket.

‘train de vie’

Glutenvrij eten? Het is een levensstijl of ‘train de vie’, zoals de Fransen zouden zeggen. Je gaat als coeliakiepatiënt namelijk dagelijks op zoek naar producten die matchen met jouw gluten- of lactosevrije dieet en moet vaak goed opletten als je uit eten gaat.

Bij Traindevie kunnen zowel particulieren als winkels en bedrijven in België en Nederland onze verse en ambachtelijke allergeenvrije artikelen bestellen.

Deze lekkernijen bereiden we volledig zelf met de grootste nauwkeurigheid en passie. Zo willen we ervoor zorgen dat coeliakiepatiënten zo aangenaam, lekker en zorgeloos mogelijk glutenvrij kunnen eten, thuis of op restaurant. Want dát is onze grootste ambitie of, beter gezegd, onze ‘train de vie’.

TRAINDEVIE: DE UNIEKE INGREDIËNTEN VAN ONZE AANPAK

Ervoor zorgen dat jij grenzeloos glutenvrij kan genieten, zónder zorgen. Dat is waar het bij ons allemaal om draait. Daarom vind je op onze webshop niet enkel glutenvrij eten dat perfect past bij jouw dieet, maar ontvang je ook een service die naadloos aansluit bij wat jij nodig hebt. Wat mag je verwachten?

  • ambachtelijke, kwalitatieve én verse allergeenvrije artikelen
  • ruim aanbod aan brood, patisserie en bereide maaltijden
  • 24/7 bestellen, altijd dicht bij jou in de buurt ophalen of laten thuisbezorgen
  • snelle, uitgebreide reactie op vragen en problemen
  • eerlijke en betaalbare prijzen voor elk budget