fbpx

Coeliakie zit in de familie

Coeliakie is deels erfelijk.

Daarom lopen familieleden van iemand met coeliakie 10 tot 20% meer kans op deze auto-immuunziekte dan andere mensen. 

Glutenintolerantie

Bij coeliakie is iemand overgevoelig voor gluten. Gluten zijn eiwitten die in sommige granen zitten. De oorzaak van coeliakie is niet precies bekend. Zowel erfelijke factoren als omgevingsfactoren spelen een rol bij het ontstaan van deze ziekte. Gluten zitten onder andere in de granen tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. In voedsel waarin deze granen verwerkt zijn zitten gluten. Coeliakie is een auto-immuunziekte. Dan gaat er iets mis met de afweer van het lichaam. Normaal beschermt de afweer het lichaam tegen ziekteverwekkers. Maar als bij iemand met coeliakie gluten in het lichaam komen, wordt de afweer tegen die gluten actief.
Dan raakt de binnenkant van de dunne darm beschadigd en kan iemand onder andere diarree, buikpijn en een opgezette buik krijgen.

Als de dunne darm erg beschadigd is, kunnen voedingsstoffen niet meer goed opgenomen worden door het lichaam. Dan kan iemand na een tijdje bloedarmoede krijgen. Ook kan iemand erg moe zijn en botontkalking (osteoporose) krijgen. Ook depressie, epilepsie, onvruchtbaarheid en miskramen kunnen voorkomen.
Kinderen met coeliakie groeien soms minder goed. Sommige mensen met coeliakie hebben ook de huidziekte dermatitis herpetiformis. Ze hebben dan jeuk en huiduitslag. De diagnose coeliakie kan bij kinderen gesteld worden, maar ook pas op volwassen leeftijd.
Of er kenmerken zijn, verschilt van persoon tot persoon. Ook de ernst van de klachten kan verschillen. bron: gezondheidsnet

‘train de vie’

Glutenvrij eten? Het is een levensstijl of ‘train de vie’, zoals de Fransen zouden zeggen. Je gaat als coeliakiepatiënt namelijk dagelijks op zoek naar producten die matchen met jouw gluten- of lactosevrije dieet en moet vaak goed opletten als je uit eten gaat.

Bij Traindevie kunnen zowel consumenten als horeca en zorginstellingen verse en ambachtelijke allergeenvrije artikelen bestellen.

Deze lekkernijen bereiden we volledig zelf met de grootste nauwkeurigheid en passie. Zo willen we ervoor zorgen dat coeliakiepatiënten zo aangenaam, lekker en zorgeloos mogelijk glutenvrij kunnen eten, thuis of op restaurant. Want dát is onze grootste ambitie of, beter gezegd, onze ‘train de vie’.

Traindevie: de unieke ingredienten van onze aanpak

Ervoor zorgen dat jij grenzeloos glutenvrij kan genieten, zónder zorgen. Dat is waar het bij ons allemaal om draait. Daarom vind je in onze glutenvrije en lactosevrije webshop niet enkel glutenvrij eten dat perfect past bij jouw dieet, maar ontvang je ook een service die naadloos aansluit bij wat jij nodig hebt. Wat mag je verwachten?

  • ambachtelijke, kwalitatieve én verse allergeenvrije artikelen
  • ruim aanbod aan brood, patisserie en bereide maaltijden
  • 24/7 bestellen, altijd dicht bij jou in de buurt ophalen of laten thuisbezorgen
  • 2-wekelijkse levering
  • snelle, uitgebreide reactie op vragen en problemen
  • eerlijke en betaalbare prijzen voor elk budget

Hoe we de smaak te pakken kregen

Glutenintolerantie? We weten heel goed wat het inhoudt en beseffen welke uitdagingen het met zich meebrengt. Ook een van onze collega’s is glutenintolerant en ondervindt dagelijks hoe moeilijk het is om zowel thuis als buitenshuis lekker én glutenvrij te eten. Het aanbod aan verse allergeenvrije voeding is namelijk nog heel beperkt en de plekken in de buurt waar je met een veilig gevoel kan gaan eten, kan je vaak op één hand tellen.

En net daarom gaan wij voortdurend op zoek naar nieuwe, lekkere en traditioneel smakende glutenvrije ingrediënten die we steeds op een artisanale en zorgzame manier bereiden. Zo proberen we voor zoveel mogelijk producten een lekker en vers alternatief te bieden en ervoor te zorgen dat coeliakiepatiënten met een gerust hart een hapje kunnen eten of gaan eten, altijd en overal.

Onze glutenvrije missie

De missie van traindevie is de verkoop en distributie van ambachtelijk glutenvrije voedingsproducten. Daarom werken we samen met bakkers en koks en voedingsdeskundigen, gewoon omdat we willen genieten van lekker en veilig eten.

Zo hopen wij jullie leven net iets makkelijker te maken.

Tot snel!